Vizeletben fereg, Bilharziózis

Paraziták a szervezetünkben: mikor gyanakodjunk? - HáziPatika

vizeletben fereg

Kiváltó okok[ szerkesztés ] A betegség az élősködőkkel fertőzött vízzel való érintkezés útján terjed. Az élősködők lárvái fertőzött édesvízi csigákból távoznak.

férgek gyógyszerei felnőttkorban hogyan lehet megszabadulni a parazitáktól örökre

A betegség különösen vizeletben fereg gyermekek körében a fejlődő országokban, mivel ők nagyobb valószínűséggel játszanak fertőzött vízben. További veszélyeztetett csoportok a földművelők, a halászok és azok, akik a fertőzött vizet a napi munkájuk során használják.

galandféreg pete rendeles

A fertőzés ugyancsak bizonyítható a vérben a betegség elleni antitestek jelenlétének igazolásával. Azokon a területeken, ahol a betegség gyakori, teljes betegcsoportok gyógyítására van lehetőség a praziquantel gyógyszer évenkénti alkalmazásával.

a legjobb gyógyszer az enterobiasishoz férgektől származó férgek gyógyszerei

Ezen a módon csökkenthető a fertőzöttek száma és ez által a betegség terjedése is visszaszorítható. A praziquanteles kezelést az Egészségügyi Világszervezet is ajánlja azoknál, akiknél kimutatható a fertőzöttség. Sajátos alakjuk lehetővé teszi, hogy vizeletben fereg hajszálerekben elakadjanak, és azokat roncsolva a külvilágba jussanak.

vizeletben fereg szivfereg teszt akcio

Elterjedés 1. Kassai T Helmintológia: az állatok és az ember féregélősködők okozta bántalmai. Medicina, Budapest.

Kotlán SKobulej T Mezőgazdasági Könyvkiadó. Rózsa L Élősködés: az állati és emberi fejlődés motorja.

vizeletben fereg giardia steam clean

Lásd még