Szamitogepes fereg, Számítógépes féreg – Wikipédia

szamitogepes fereg

helminth és pinworm kezelés

Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e. Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz!

Lásd még: A Wikipédia nem az első közlés helye. Míg azonban a vírusok más végrehajtható programokhoz vagy dokumentumokhoz kapcsolódnak hozzá illetve válnak részeivé, addig a férgeknek nincs szükségük gazdaprogramra, önállóan fejtik ki működésüket. A férgek gyakran a számítógép-hálózatokat használják fel terjedésükhöz.

necatorosis tünetek férgek hároméves kezelésben részesülő gyermekeknél

Terjedéséhez szamitogepes fereg BSD Unix -ban található programhibákat használta fel. Morrist az amerikai bíróság a három év felfüggesztett börtönbüntetésre, közmunkára és 10  dolláros pénzbírságra ítélte.

szamitogepes fereg parazita ülések

Az önsokszorosításon kívül a féreg sokféle dologra beprogramozható, például a fájlok törlésére szamitogepes fereg gazdarendszeren, vagy önmaga elküldésére e-mailben. Az újabban megfigyelt férgek több végrehajtható állományt is visznek magukkal.

férgek megnyilvánulása gyermekeknél

Még valódi ártó szándékú kód nélkül is súlyos fennakadásokat okozhatnak, csupán azzal, hogy sokszorozódásuk kiugróan magas hálózati forgalmat generálhat. Például a Mydoom féreg terjedése csúcsán világszerte észrevehetően lelassította az internetet.

A számítógépvírus egy olyan kisméretű szoftverprogram, ami számítógépről számítógépre terjed, és zavarja a számítógépek működését. A számítógépvírusok károsíthatják vagy törölhetik a számítógépek adatait, levelezőprogramokkal szamitogepes fereg a vírust más számítógépekre, vagy akár a merevlemez teljes tartalmát törölhetik.

Lásd még