Platyhelminthes idegrendszer

Laposférgek

Tudnivalók[ szerkesztés ] Az örvényférgek az egész világon megtalálhatók.

Helminták a szemben gyógyszerek kezelésre

Nevüket a hasi oldal csillós hámjának platyhelminthes idegrendszer hatásáról kapták. Az állatok húsevőkcsupán a legkisebb legfeljebb 3 milliméter fajok mikrofágok, ezek ostoros - és kovamoszatokkal táplálkoznak.

platyhelminthes idegrendszer

A zsákmányállatok nagysága a garat kiképzéséhez igazodik. Az Acoela és a Nemertodermata rendeket, egyesek az Acoelomorpha törzsbe helyezik.

férgek emulzió gyermekek számára aszcariasis kolecisztitiszel

Testfelépítésük, életmódjuk[ szerkesztés ] Légzésük diffúz, ami annyit jelent, hogy egész testfelületükön tudják az oxigént felvenni. Az elővesécskéjük választja ki a bomlásterméket és a felesleges vizet, melyek a sejtek anyagcseréi során keletkeznek.

platyhelminthes idegrendszer

Egy csőrendszer fut az állat testében, mely a testfelszínre távolítja a bomlástermékeket a lángzósejtekből. Idegrendszere központosított dúcidegrendszer, a feji részen 1 pár agydúcot kötegek tartanak.

platyhelminthes idegrendszer

Az idegkötegeket az axonok hozzák létre. Az örvényférgek hímnősek, tehát egy egyed tartalmaz hímivarsejteket és petesejteket is. Emésztőrendszerük egynyílású, gazdagon elágazó béledényrendszer, mely a hasoldal közepén található szájnyíláson platyhelminthes idegrendszer, ormány-szerűen mozgatható, izmos garattal kezdődik.

egy húgycső tampon a férfiakon

Látószerveik pigmentkehely típusúak. Ez a szem elsődlegesen a fény erősségét és irányát képes érzékelni.

Lásd még