Halott férgek

halott férgek

halott férgek féreghajto embernek veny nelkul

Meghalt egy beteg, mert enterobiosis halott férgek érvényessége lett a benne élő féreg Origo Az esetet leíró tanulmány — mely a New England Journal of Medicine című szaklapban jelent meg - az első, amely arról számol be, hogy egy halott férgek a benne élő parazita rákjától lett beteg.

A páciens HIV-fertőzött volt, így immunrendszere is gyengébben működött. A kutatók szerint nagyon valószínű, hogy állapota hozzájárult ahhoz, hogy a parazita rákos megbetegedést kapjon.

halott férgek lehet a pinworms viszketés nélkül

Bár az említett halott férgek most dokumentálták először, valószínűleg nem annyira ritka — világszerte milliókat érint a HIV és a galandféreg fertőzés, így számos, a mostanihoz hasonló megbetegedés maradhat észrevétlen. Tíz évvel korábban diagnosztizáltak nála HIV-et, gyógyszereit azonban nem szedte.

Tartalomjegyzék

A CT-vizsgálat daganatokat állapított meg a tüdőben és halott férgek nyirokcsomókban, de a tumorokból vett szövetminta bizarr eredményeket hozott: a sejtek mikroszkópos vizsgálata megállapította, hogy csakugyan rákos sejtekről van szó, amelyekviszont nem emberiek szer kisebbek, halott férgek az emberi rákos sejtek.

Első pillantásra az eredmény meglepő volt, mert a sejtek nem emlékeztettek egy galandféreg sejtjeire, a további vizsgálatok azonban egyértelműen megerősítették a parazita eredetet.

Akadálytalanul növekedhetett a féreg A kutatók elmélete szerint a HIV-fertőzöttség halott férgek az immunrendszer nem reagált a betolakodóra, így az akadálytalanul növekedhetett. A galandféreg sejtjeiben végül mutációk alakultak ki, amitől azok rákosak lettek. Sajnos a történet szomorú véget ért: 72 órával a diagnózis felállítása után a beteg meghalt.

helminthiasis gyógyszer gyermekek számára

Ha a kutatók találnak is hasonló eseteket, egyelőre nem világos milyen terápiát lehetne sikerrel alkalmazni. A galandféreg fertőzést kezelő gyógyszerek biztos, hogy nem lennének hatásosak a parazitától származó rákos halott férgek ellen, az emberi daganatsejtek ellen alkalmazott terápia azonban működhet.

halott férgek

Lásd még