Fereg rovar.

Előmásztak a rovar testéből, majd orgiát rendeztek Origo Az ízeltlábú testéből rengeteg féreg mászott elő, amik ezután a tetem felett párosodtak egymással. Nem tudni, a felvétel hol készült, ahogy azt sem, a férgek pontosan milyen fajba tartoznak.

milyen betegségek okozzák a férgeket

A Gizmodo fereg rovar szerint nagy valószínűséggel húrférgek Nematomorpha végeztek a szerencsétlenül járt rovarral. E horrorisztikus törzsbe nagyjából faj tartozik, és arról nevezetesek, hogy a gazdaállatokat öngyilkos zombikká változtatják.

fereg rovar

Az áldozatok megfertőzése a következőképpen történik: a húrféreglárva először belefúrja magát egy vízi rovarba például árvaszúnyogbaamit aztán a ragadozó vagy dögevő ízeltlábúak elfogyasztanak. Egyes húrférgek a fereg rovar húzzák meg magukat, ezeket növényevő rovarok szöcskék, tücskök fereg rovar meg.

A gazdaállatban a húrféreglárva fokozatosan átalakul: féreggé fejlődik, eléri a végleges, kifejlett testméretet, ami leggyakrabban a 0,3 méteres hosszúság körül van.

Miután a rovar elpusztul, a húrférgek előbújnak az állat teteméből, és azonnal párosodni kezdenek. A lárvák a vízbe jutnak, és a ciklus kezdődik elölről.

fereg rovar recanati giardini naxos ristoranti

A felvételen szereplő tücsök már nem érhette el a vizet, ám a férgek így is előbújtak a testéből, és párosodtak egymással. Fereg rovar hiányában azonban hiába történt megtermékenyülés, a húrférgek sem sokkal élhették túl pórul járt áldozatukat.

férgektől, hogyan kell kezelni féregkészítmények széles skálájú hatású gyermekek számára

Lásd még