Aszcariasis sanpin. Helminthiasis: tünetek és kezelés gyermekeknél és felnőtteknél, a helminthiasis megelőzése

aszcariasis sanpin

A víz egészségügyi értéke. A vízfogyasztás higiéniai normái. Vízhigiénia és vízellátás a lakott területeken A víz egészségügyi értéke. Vízhigiénia és vízellátás a lakott területeken 4.

  1. A szennyvíziszap megsemmisítése.
  2. Szállítás saját költségén a moszkvai irodából Orosz Post 1 Hatály 2.
  3. Székletanalízis az opisthorchiasis előállításához

A víz fiziológiai jelentősége abban rejlik, hogy aszcariasis sanpin testben minden folyamat asszimiláció, diszimiláció, aszcariasis sanpin, ozmózis, felszívódás, hidrolízis, oxidatív deamináció vizes oldatokban vagy annak részvételével zajlik. A víz oldószer a szerves és szervetlen anyagokhoz, amelyek a test funkcióinak fenntartásához szükségesek. Eltávolítja a káros termékeket a testből, szabályozza a testhőmérsékletet, a sók tartalmát a szövetekben és a folyadékokban, és számos különféle folyamatban részt vesz, amelyek nélkül az élő sejtek működése lehetetlen.

A napi vízfogyasztás ételekkel és italokkal normál körülmények között liter. Erős fizikai erőfeszítésekkel, forró éghajlat mellett az étkezési étrend napi normája literre emelkedhet. A dehidráció mellett ebben a helyzetben különösen veszélyes nagy mennyiségű kálium- és nátrium-sót eltávolítani a testből, ami a víz-elektrolit-egyensúly kiemelkedő változásait és a membránfolyamatok megsértését vonhatja maga után.

A zavart víz-só-egyensúly körülményei között a patogén mikroorganizmusokkal és kémiai szennyeződésekkel való érintkezés kockázata jelentősen megnő. Ha az ivást aszcariasis sanpin, az ember néhány napon belül szövet kiszáradás következtében meghal. A test fiziológiai funkcióinak biztosításán túl a víznek van a legfontosabb higiéniai értéke, és a lakosság egészségügyi jólétének vezető mutatójának tekintik.

Az ivóvíz az élelmiszeripar egészségügyi jóléte. A víz értékes technológiai alapanyag. Az orvosi intézmények ésszerű vízellátása fontos feltétele a nozokomiális fertőzések megelőzésének. Ugyanakkor a víz továbbra is fontos terápiás tényező: a különféle fizioterápiás vízkezelések jó hatást gyakorolnak, az ásványvizek és az iszap gyógyító tulajdonságait felhasználják a balneológiában.

A természetes tározókat széles körben használják rekreációs célokra úszáshoz, edzéshez és sporthoz. A városi területeken a vizet nagymértékben használják szabadidős és atlétikai tevékenységekhez úszómedencék, víziparkok, delfináriumok stb.

Fontos a víz szerepe a tiszta test fenntartásában, az otthon tisztításában, az ételek főzésében és mosásában, a ruhák mosásában, az utcák öntözésében. Nagyon sok szalagféreg megelőzési intézkedések szükséges a zöldterületek öntözéséhez, amelyek jótékony hatással vannak a lakott területek mikroklímájára.

Vízkészletek a Földön. A Föld összes vízforrása óceánok, tengerek, folyók, tavak, tározók, talajvíz, gleccserek, hótakaró a hidroszféra forrása.

Vannak olyan gazdaszervezetek, amelyek testében a helmint kifejlődik érett stádiumig, valamint közbenső, ha az élősködő lárva stádiumban van, vagy ha szaporodik aszexuálisan. Az ember gyakran a végső gazda, ritkábban egy közbenső. A geohelminthiasis egy invázió, amelynek kórokozói közbenső gazda részvétele nélkül fejlődnek ki. A testből kiszabaduló geohelmint tojás vagy lárva invazív stádiumba fejlődik a talajban.

A teljes vízmennyiség körülbelül 1,5 milliárd km 3, míg az óceánok és a tengerek a bolygó csaknem háromnegyedét foglalják el. A magas sótartalom miatt ez a víz nem alkalmas háztartási és ivóvízhez. A viszonylag nagy édesvíz-tartalékok ellenére több mint egymilliárd ember érezteti jóindulatú ivóvíz- és háztartási vízhiányát.

Ezért az ilyen állami- olyan adományok, mint Üzbegisztán és Ukrajna, amelyek víztartaléka évente kevesebb, mint 1 m 3, veszélyben vannak. A vízhiány oka az, hogy az ivóvíz forrásai rendkívül egyenetlenül oszlanak el az egész Földön és az egyes országokban. A vízkészletek megőrzése érdekében a víztestekbe történő kibocsátás előtt hatékonyan kell kezelni a háztartási szennyvízkezelést, és gondoskodni kell a természetes vízkészletek ésszerű aszcariasis sanpin és növeléséről.

A vízellátás forrásai. A víz nem kielégítő természetes összetételével vagy a aszcariasis sanpin nagymértékű antropogén szennyezettségével sem a vízkezelés modern módszerei nem garantálják a szükséges mennyiségű víz bejutását. A vízellátó forrás legfontosabb higiéniai tulajdonságai a vízminőség, a természetes és társadalmi technogén tényezőknek való kitettség, valamint a forrás egészségügyi megbízhatóságának mértéke, azaz ellenállás a természetes és antropogén tényezők befolyásolása ellen.

Egészségügyi megbízhatóságközponti ivóvízellátás forrása aszcariasis sanpin egy forrás képessége fenntartani vízminőségének állandóságát és az áramlási sebesség megfelelőségét egy tervezett vagy működtetett központi vízellátó rendszer biztosítása érdekében.

Vízforrásként használható talajvíz, nyílt víz, légköri víz. Ha lehetőség van választásra, akkor a föld alatti, lehetőleg mélyen részesül fedővíz, megbízhatóan védett vízálló talajrétegek általi felszíni szennyeződéstől. Ilyen víz felhasználásának hiányában vagy lehetetlenségében a vízellátás más vízforrásokon alapszik, és általuk választott prioritás a következő: Kulcsok és rugók; Szabályozatlan folyókkal gátak nélkül folyók; Szabályozott aszcariasis sanpin folyók gátakkal ; Légköri vizek.

Az ivóvíz-források és az ivóvízellátó rendszerek védelme előfeltétele az ivóvíz biztonságának és ártalmatlanságának, valamint a fogyasztók számára biztosított szabályozás biztosításának. Ivóvízellátás vízforrása- Ez egy speciálisan kijelölt terület aszcariasis sanpin vízterület, ahol speciális gazdasági és gyógyszer a paraziták testének tisztítására tevékenységi rendszereket hoznak létre a forrás és a vízművek szennyezés elleni védelme érdekében.

Különleges üzemmóda felszíni vízkezelő létesítményekben folytatott gazdasági tevékenység korlátozza, és a föld alatti források fejlesztési helmint diagnózis kiküszöbölhető a szennyezés lehetősége, aszcariasis sanpin a forrásvíz minősége a vízbevitel helyén, vagy csökkenthető annak áramlási sebessége.

aszcariasis sanpin

A WSS első öve szigorú rendszer a felszíni vízforrások számáramagában foglalja a vízbevitel helyének területét, az összes vízbevezető szerkezet helyét és a vízellátó csatornát. A ZSO öv áll víz- a vízbevezető létesítményeket körülvevő rész, és - coast.

Ascaris lumbricoides -- Ascaris lumbricoides life cycle -- Laboratory diagnosis - full explained

A WDW szigorú rendszerének zónájában a vízellátó rendszer vízbevezető és -kezelő berendezéseit meg kell védeni a szándékos vagy véletlenszerű fellépésektől, amelyek következtében működésük megszakadhat. Folyó vízforrásokhoz a WZ felfelé irányuló víztestének legalább m, lefelé - legalább m.

Védő giardiasis weight loss szennyvíztisztító üzem szigorú aszcariasis sanpin övezetében a szennyvíz kibocsátásának, beleértve a vízszállításból származó szennyvizet, valamint a fürdést, a ruhák mosását, a szarvasmarha öntözését, megakadályozására irányulnak. A aszcariasis sanpin alatti vízellátó szigorú üzemű öv minimális méreteikutak aszcariasis sanpin a nyomásmentes horizontnak 50 m sugarúnak kell lennie, a nyomásközi horizontnak - 30 m.

A WKS első zónájának parazita tesztelés kerítéssel kell ellátni, illetéktelen személyek nem engedhetők rajta, tilos a vízellátó rendszer igényeihez nem kapcsolódó tárgyak építése. Szükség esetén az üzemi tartályok ZSO öve területén található eszközöket vízálló vízálló tartókkal kell felszerelni. Aszcariasis sanpin területet tisztán kell tartani, a hulladékokat pedig időben kell megsemmisíteni.

Védő intézkedésekA felszíni vízforrások ZSS-jének arra kell irányulnia, hogy megakadályozzák a talaj koncentrált fókuszát, a légköri levegőt és aszcariasis sanpin vízszennyezést, valamint a geológiai környezetet jelentősen megsértő tárgyakat, megváltoztatva a felszíni és a föld alatti lefolyás módját, és korlátozva a víztestnek a lakosság általi háztartási célú használatát ruhamosás, autómosás.

A zóna területén található vállalkozásoknál ellenőrizni kell a technológiai folyamatok változásait, mivel fokozott veszély és megnövekedett szennyvízmennyiség lehetséges. Második övA földalatti vízforrások STZ-je a mikrobiális szennyeződések elleni védelmet szolgálja. Ezt a ZSO-övet korlátozza az a kontúr, amelytől kezdve a szennyezett pataknak a vízbevezetőbe kútba történő mozgatásának ideje aszcariasis sanpin lehet kevesebb, mint az az idő, amely alatt a patogén baktériumok és vírusok elveszítik életképességüket és virulenciájukat.

Legutóbbi cikkek

A második öv aszcariasis sanpin hidrodinamikai számítások határozzák meg: az elülső oldal megengedett előrehaladási ideje a talajvíz és az interstratum nyomásmentes mikrobiális szennyeződése fő paramétere nap, az interstratális nyomás alatt álló vizek esetében pedig nap.

Harmadik övA felszín alatti vízellátás WSS védi a bejutást a kémiai szennyeződéstől.

Egészség A parazita betegségek megelőzése. Új Sanpin a pedikulózis megelőzésére Manapság, amikor a tudomány és a technológia ugrásszerűen halad előre, új lehetőségek jelennek meg a halálos betegségek kezelésében és megelőzésében.

A föld alatti forrás északnyugati övezetének harmadik öve határát hidrodinamikai számításokkal határozzuk meg. Ugyanakkor feltételezzük, hogy ha stabil kémiai szennyezőanyagok a WSS-en aszcariasis sanpin jutnak a víztartó rétegbe, akkor nem érik aszcariasis sanpin a bemenőcsatornát, a talajvízzel a belépés begyűjtésének területén kívül mozognak, és a bejutást elérik, de nem korábban, mint a műszaki működésének átlagos időtartama által becsült idő.

A becsült idő ebben az esetben legalább 25 év, vagyis körülbelül nap. Nem vesszük figyelembe a víztartó kémiai szennyezés átalakulásának lehetőségét a WZD harmadik övezetének határainak meghatározásakor, mivel ezeket a folyamatokat kevés tanulmányozta.

aszcariasis sanpin giardia intestinalis simptome

Védőintézkedések a felszín alatti vízforrások WSS második és harmadik övezetében:. A rossz aszcariasis sanpin aszcariasis sanpin hatása az emberi egészségre. Különböző típusú vízhasználat kockázati tényezői A víz szerepe a fertőző betegségek és fertőzések terjedésében. A víz járványügyi jelentősége. A víz mint természetes rendszer legfontosabb alkotóeleme az emberi egészség befolyásolása szempontjából biológiai élőlények, amelyeket baktériumok, vírusok és protozoák képviselnek.

Az a tény, hogy a víz tömeges betegségeket okozhat, az ókorban ismert. A vízben terjedő fertőző betegségek gyakorisága az elfogadott intézkedések ellenére rendkívül magas az egész világon. Tehát a malária millió, a trachóma - millió, a szisztoszomiasis - millió, a gastroenteritis - a millió. Ugyanakkor aszcariasis sanpin millió gyermek aszcariasis sanpin 18 millió felnőtt hal meg gastroenteritisben.

Oroszországban évente átlagosan 0,7 millió ember szenved akut bélfertőzésben, ezeknek kb. Az akut bélfertőzések által okozott gazdasági károk százmillió rubelt tesznek ki. A vízből származó bélbetegségek járványának a következő jellemzői vannak: A betegségek tömege és egyidejűsége az egyik forrást használó emberek körében, az úgynevezett járványrobbanás; Az esetek számának hirtelen férgek kivonat paraziták a kitörés okának azonosítása és megszüntetése után; A betegség egyes eseteinek jelenléte a kitörés megszüntetése után hosszú ideig, vagy a járvány "hosszú érintkezési farok"; A csecsemők körében a betegségek gyakorlati hiánya.

aszcariasis sanpin

jó féreg gyógyszer a gyermekek véleménye megszabaduljon a férgektől szappannal

A víz a következő betegségeket terjeszti: Vírusos hepatitis A és E, poliomyelitis, adenovírusos és enterovírusfertőzések, járványos kötőhártya-gyulladás ; Bél bakteriális fertőzések kolera, tífusz, A és B paratyphoid, dysentery, enteritis és enterokolitis, escherichitosis ; Zoonózisok leptospirosis, bakteriális zoonózisos fertőzések - tularemia, brucellosis, antrax ; Protozoális fertőzések amoebiasis, giardiasis, balantidiasis, cryptosporidiosis ; Helminthiasis: aszcariasis, hymenolepidosis, fascioliasis.

A vírusos hepatitis átterjedésének fő útja a vízi út, ritkábban a betegséget élelmezés és háztartás útján terjesztik. A Botkin-kórt súlyos mérgezés kíséri, aszcariasis sanpin májkárosodással. A fertőző hepatitis magas előfordulása a háborúk és a fegyveres konfliktusok időszakára jellemző, amikor a csapatok szétszórt helyeinek egészségügyi feltételei és ellátásuk jelentősen romlik.

Ezt bizonyítja a brit csapatok Algériában, az amerikai - Vietnamban aszcariasis sanpin Afganisztánban, az orosz - a Csecsen Köztársaságban folytatott harcának tapasztalata. A hepatitis B vírus jobban ellenáll a környezeti tényezőknek, mint a bakteriális enterális fertőzéseknek.

A vírus 2 évig fagyasztást követően megőrzi a patogenitást, főzés után 5—30 perc alatt elpusztul. A hepatitis E előfordulása a felnőtt népességre jellemző, súlyos formák fordulnak elő, különösen a terhes nők körében.

Helmintiáziskét - Mérgezés -

Olyan terhes gyógyszer férgek számára betegség terjedésének útja, mint a gyermekbénulás,a gerincvelő túlnyomórészt szürke anyagának károsodása, pelyhes parézis és bénulás kialakulásával jár. A poliovírust 30 percig inaktiváljuk 50 ° C-on és pasztörizálás közben. A főzés és az autoklávozás szinte azonnal inaktiválja.

Szobahőmérsékleten a vírus több napig fennáll, ° C-on - néhány hétig vagy hónapig, ° C-on és ennél alacsonyabb hőmérsékleten - évekig. A vírus átvitelének fő mechanizmusa a széklet-orális, a kórokozó levegőben történő továbbítása is lehetséges.

giardiasis gatos metronidazol feher férgek a szekletben

A poliovírus tömeges kibocsátása a széklettel a környezetbe lehetővé teszi a vízben, élelemben, a kezekben és a legyekben is terjedését. A városi szennyvízben a vírus egész évben kimutatható. A szokásos feldolgozási módszerek nem mindig mentesítik őket a vírustól.

A parazita betegségek megelőzése. Új Sanpin a pedikulózis megelőzésére

Ismertek a vírus csapvízből történő izolálásának esetei. A poliomyelitis vírus terjedését elősegítő tényezők közé tartozik a túlzsúfoltság és a túlzsúfoltság. A vírussal fertőzött és elsősorban az első életévű gyermekek terjesztik.

A második világháború után Európa és Észak-Amerika számos országában hajlamosak voltak a gyermekbénulás felnövekedésére.

Helminták kezelése népi módszerekkel

Az iskolás gyerekek, serdülők és időnként felnőttek is megbetegedtek velük. A mérsékelt éghajlatú országokban a poliomyelitis eseteit elsősorban a nyári és őszi hónapokban regisztrálják, trópusi országokban az egész év során a betegséget egyenletesebben fedezik fel. Jelenleg a népesség előfordulási aránya zsúfolt zárt intézményekben vagy helyiségekben tengerjáró hajók, iskolák, kórházak, ápolási otthonok és fogyatékkal élők stb.

A norovírusfertőzés minden korosztályt érint, a szapovírusokat leggyakrabban 5 évesnél fiatalabb gyermekeknél észlelik.

A betegség klinikai tüneteit hányás és hasmenés, bélkólika, általános rossz közérzet, myalgia, hidegrázás, fejfájás jellemzi. Az adenovírusok, a Koksaki enterovírusok és az ECHO vízben terjedhetnek, és súlyos károkat okozhatnak az emberekben a bélben, a központi idegrendszerben, a bőrben és a nyálkahártyákban. Előfordulásra bélfertőzéseknem szervezett vízfogyasztás, elégtelen víz, a fertőző anyagok terjedésének és fennmaradásának megfelelő természetes körülményei a környezeti tárgyakban, a vízbevitel, a vízkezelő létesítmények és a vízvezetékek aszcariasis sanpin megsértése, az alapvető személyes higiéniai előírások be nem tartása kedvező.

Az elmúlt években jelentős aszcariasis sanpin tífuszhasonlókat a Ennek ellenére sok kutató hangsúlyozza, hogy a tífusz járványát akkor veszik észre, amikor a víz terjedését megőrzik vagy létrehozják. A mai napig a vízi út vérhas,bár ez kevésbé fontos, mint az élelmiszer vagy a háztartás. A dizentériás akut fertőző a Shigella nemzetség aszcariasis sanpin által okozott leviát, amelyet a vastagbél károsodása és a test általános mérgezése nyilvánul meg.

Jelenleg továbbra is magas a vízben átterjedő Flexner-diszentérium előfordulási gyakorisága.

aszcariasis sanpin

Az utóbbi években nőtt a vízfaktorhoz kapcsolódó fertőző betegségek aránya ehsherihiozom- dysentery-szerű betegségek, amelyeket a az E. Az Escherichia coli a vastagbél mikroflóra normál képviselője. Kórokozó bélbaktériumok antagonistája, putrefaktiv baktériumok, részt vesz a B, E, K.

aszcariasis sanpin

Az Escherichia coli szeroparmok hatalmas csoportjában vannak olyan úgynevezett coli-patogén törzsek is, amelyek exotoxint képeznek, amelynek enterotrop és pyrogenic tulajdonságai vannak.

Lásd még