Platyhelminthes trematoda

Betekintés: Alsóbbrendű gerinctelenek fajlistái és képei

syncytial tegument platyhelminthes ascaris kép paraziták

A Wikimédia Commons tartalmaz Májmétely témájú kategóriát. A májmétely Fasciola hepatica egy élősködő laposféregmely a közvetett fejlődésű mételyek Trematoda osztályába tartozik. A szívó férgek családjába tartozó élősködő, amely emberekben is előfordul, főképen az epeutakban, de kivételesen a tüdőben, vérerekben és a test különböző részein keletkező daganatokban.

féregmegtakarító gyógyszerek különféle férgek és kezelés

Hossza 25—32 mm. Ritkább az előfordulása a negyed ekkora fajnak, valamint az amerikainak mely kétszer ekkora.

parazita teszt otthon helmint gyógyítja a tüneteket

Elülső része kúp alakú, hátulsó része levélszerűen ellapult. A végleges gazda ürülékével távozó pete vízbe mosódik, itt miracídium lárva kel ki belőle, amely úszva keresi a csigát. A csiga bőrén át behatolva sporocisztává alakul, melynek testében mintegy tíz rédia lárva képződik.

Platyhelminthes,Trematoda????carnt i.d.

Ezeken már megjelenik a szájnyílás és a bélcsatorna is. Minden rédia testében újabb ivartalan szaporodási folyamat eredményeképpen mintegy húsz farkos cerkária lárva jön létre.

Ezek a csiga testfelületén át kifúrják magukat — a csigát elpusztítva — és farokszerű mozgásszervük segítségével a vízparti növényzet leveleire vándorolnak. Itt ellenálló tokot képeznek maguk köré, azaz metacerkária lárvává alakulnak.

platyhelminthes trematoda

Az emlősök — elsősorban a kérődzők — legelés közben fertőződhetnek a metacerkáriával. A bélcsatornában a fiatal métely kiszabadul a tokból, előbb a májba platyhelminthes trematoda, majd később az epeutakban telepszik meg és itt vérrel táplálkozik.

platyhelminthes trematoda van e a gömbölyű emésztőszervek?

Az epeutakban létrehozott peték a bélcsatornán át a külvilágba ürülnek. Kassai T Helmintológia: az állatok és az ember féregélősködők okozta bántalmai.

Valódi mételyek

Medicina, Budapest. Kotlán SKobulej T.

giardia cane sintomi a gyermekek férgei megkarcolják a seggét

Mezőgazdasági Könyvkiadó. Rózsa L Élősködés: az állati és emberi platyhelminthes trematoda motorja.

  • Paraziták jelei és kezelése
  • Átírás 1 div.
  • Parazitálja, milyen gyógyszereket szed
  • Ellenőrző kérdések a
  • Milyen gyógyszerek megölik a parazitákat

Májmétely pete mikroszkópi képe Jellemző köztigazdája a törpe iszapcsiga, vagy más néven májmételyes csiga A végleges gazda gyakran szarvasmarha.

Lásd még