Internetes fergek

Morris-féreg – Wikipédia

Oats Studios - Volume 1 - Rakka

Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e. Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz!

internetes fergek paraziták ízületek kezelése

Lásd még: A Wikipédia nem az első közlés helye. Míg azonban a vírusok más végrehajtható programokhoz vagy dokumentumokhoz kapcsolódnak hozzá illetve válnak részeivé, addig a férgeknek nincs szükségük gazdaprogramra, önállóan fejtik ki működésüket. A férgek gyakran a számítógép-hálózatokat használják internetes fergek terjedésükhöz.

baba gyógyító férgek

Terjedéséhez a BSD Unix -ban található programhibákat használta fel. Morrist az amerikai bíróság a három év felfüggesztett börtönbüntetésre, közmunkára és 10  dolláros pénzbírságra ítélte.

férgek kezelésére és megelőzésére szolgáló készítmények

Az önsokszorosításon kívül a féreg sokféle dologra beprogramozható, például internetes fergek fájlok internetes fergek a gazdarendszeren, vagy önmaga elküldésére internetes fergek. Az újabban megfigyelt férgek több végrehajtható állományt is visznek magukkal. Még valódi ártó szándékú kód nélkül is súlyos fennakadásokat okozhatnak, csupán azzal, hogy sokszorozódásuk kiugróan magas hálózati forgalmat generálhat.

Például a Mydoom féreg terjedése csúcsán világszerte észrevehetően lelassította az internetet.

  • A számítógépvírus egy olyan kisméretű szoftverprogram, ami számítógépről számítógépre terjed, és zavarja a számítógépek működését.
  • Index - Tudomány - Az első netes kártevő az internet 10 százalékát megbénította
  • Tizenhat éve jelent meg az első internetes féreg - HWSW
  • Belfereg ellen hazilag
  • Számítógépes kártevők
  • Támogass te is!

Lásd még