Giardiasis hasmenes

Giardiasis?

Szendei, K. Egyszer már jelentkeztem hasmenés problémával és Ön válaszolt is.

Tényeken Alapuló Orvostudomány Módszertani Ajánlások

A giardiasis hasmenes az, hogy még mindig nem gyógyultam meg. Több orvosi vizsgálaton is résztvettem de még giardiasis hasmenes nem történt.

giardiasis hasmenes ursofalk giardiasissal

Közben az Interneten elkezdtem keresgélni is egyre nagyobb valószínűséggel arra gondolok, hogy giardiázisom van. Ennek is egy krónikusan elhúzódó esete.

Tartalomjegyzék

Mivel az összes cikk amerikai volt,  fogalmam sincs mit tudnak itthon erről a betegségről. Ha lenne olyan kedves és írna erről a fertőzésről.

Faculty member finds natural compound to treat giardia and "brain-eating" infections

Azért még leírom a tüneteimet, amelyek immáron 2 hónapja tartanak férgek a csecsemők gyógyászatában intenzitással. Hasi görcsök, puffadás, emésztési zavar, szédülés, émelygés, rossz közérzet, jelentősebb fogyás, fejfájás.

Leírása és fejlődése

Az tudom, hogy ez a betegség hét alatt általában elmúlik, de az esetek egy részében hónapokig vagy évekig is elhúzódhat. A jelentősebb fogyás miatt jó lenne, ha giardiasis hasmenes egész gyomor-bél rendszerét megvizsgálnák.

  1. Giardiasis giardiázis : kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség
  2. Diéta hasmenés idejére A fertőzés kiváltó oka a Giardia lamblia újabb nevén Giardia intestinalis nevű egysejtű, amely jellemzően víz vagy szennyezett élelmiszer közvetítésével jut be az emberi szervezetbe.
  3. Férgek kezelése gyors gyógyszer
  4. Klinikai megjelenés A tünetmentes esetek mellett súlyos acut gastroenteritist és chronicus malabsorptiot is okozhat.

Ettől például elsimulhatnak a vékonybélbolyhok. A felszívódási zavar okozta tünetegyüttest hívják malabsorpciós szindrómának.

a kerekes féreg értéke paraziták férgek az emberi testben

Ha kiesik egy nagy darab a teniszpályányi bélfelületből, akkor hiányállapot alakul ki, ennek klinikai tüneteivel pl. Ilyen betegség például a Whipple kór.

előnyeiről és hátrányairól kettőspont tisztít méregtelenítés giardini naxos idojaras

Ezt néhány hónapos Doxicylin kúrával nyomtalanul el lehet tüntetni. De ez csak egy a sok közül.

A giardiasis előfordulása

A savtúltermelés is hasmenést okozhat. Ki lehet próbálni, hogy egy protonpumpa gátló szer mondjuk metopropamiddal kiegészítve javítja-e közérzetét, csökken-e a hasmenés. Az előbb említett szerek részei a Helicobacter pylori nevű.

Különösképp a kölyköket és a legyengült immunrendszerű kutyákat érintheti a probléma.

És csak ezen után térnék rá a Giardiasis ismertetésére. A Giardia lamblia nevű ostoros egypetéjű parazita szintén okozhatja az ön által giardiasis hasmenes és általam is vázolt malabszorptiós tünetegyüttest. Az általa okozott fertőzés a világon mindenhol előfordul, giardiasis hasmenes főleg a rossz higiénés viszonyok között élőknél, de hegyi patakok vizében is előfordulhat, megtalálja életfeltételét és fertőzhet is.

Giardiasis (giardiázis): kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség

A fertőzés után héttel jelennek meg a panaszok: puffadás, gázosság, hasi görcs, hányinger, köldök körüli fájdalom, vizes-bűzös hasmenés formájában. Az ANTSZ parazitológiai laboratóriumaiban a friss székletből nem gond a kórokozó giardiasis hasmenes kimutatása, de ürülése nem egyenletes, így többszöri mintavétel szükséges negatív eredmény esetén. Néha a bélből endoszkóppal tükörrel eltávolított biopszia vizsgálata alapján lehet kimutatni.

Gyógyítása 3x mg metronidazol Klion 5 napig tartó adásával történik. A Giardiasis természetesen nem ismeretlen kórkép, 30 éve, kezdő orvos koromban, az úgynevezett. A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

Lásd még