Emberi férgesség

emberi férgesség

Oldaltérkép Milyen veszélyt jelentenek a bélférgek ránk, emberekre és kedvenceinkre zoonózis? Féregtelenítés hiányában súlyos fertőzést és egészségkárosodást idézhetnek elő a kutyán és macskán előforduló bélférgek.

emberi férgesség giardia quick test

Némelyikük egészen kicsi, mindössze 5 mm, de vannak félelmetesen nagyok, akár 5 m hosszúra emberi férgesség egyedek is. Ne emberi férgesség el azt sem, hogy ezek között van olyan is, mely az emberekre nézve is veszélyes lehet.

A kutya orsóférge Toxocara canis talán a legismertebb ezek közül, de a macska orsóférge is hatalmas veszélyforrás lehet Toxocara cati.

A ritkábban előforduló galandférgek is emberi férgesség egészségkárosító emberi férgesség jelentenek az emberek számára.

egy tojáslista kezelése egy gyermekben

Leginkább gyermekeink vannak kitéve ennek a veszélynek. Veszélyben a kedvenceink A bélférgek pusztán jelenlétükkel számos tünetet idézhetnek elő kedvenceinkben.

  • Giardia and cryptosporidium symptoms
  • Hogyan lehet eltávolítani a parazitákat a nyálból
  • Kutya, macska bélférgek: az emberre is veszélyes! Az Én Kedvencem

Hányás, hasmenés, vérfogyottság, kóros lesoványodás, rossz takarmány-hasznosulás, fénytelen szőrzet, kitelt has és a bágyadtság lehetnek általános kísérői a parazitás megbetegedéseknek. Bővebben Veszélyben családtagjaink Sokunk által ismert az orsóférgesség vagy toxocarosis.

vacuna giardia efectos secundarios paraziták az élelmiszer- ellátásban

A kutya orsóférge az embereket, leggyakrabban gyermekeinket fertőzheti meg a szennyezett talaj vagy akár egy homokozó révén. A szervezetben vándorló lárva több szervben is károsító folyamatokat indíthat el.

emberi férgesség hogyan lehet ellenőrizni a helmintákat a testben

Megelőzés Alapvetően nagyon nehéz megelőzni a féregfertőződést, ezért a gyakorlat az, hogy rendszeresen, háromhavonta végezzük el kedvenceink féregtelenítését.

Lásd még