Cerna féreg

Bélféreg: okok, tünetek, kezelés - HáziPatika

Nekem egyszer volt pántikagelesztám. Az is a bosztánmagtól ment el. Andrásfalva -         A gelesztát mivel űzték el? Igy es nevezték, hogy cérnaszál Igy   es   nevezték,   hogy cérnaszálgeleszta. Cukorra, kockacukorra petróleumot cseppentettek,  és  azt  a  gelesztával megetették.

giardia organism hookworm necatorosis trichocephalosis

Ettől aztán a geleszta elment. Ez igaz. A  másik módja meg az cerna féreg, hogy a gyomrát, a hasát, a köldöke körül jól összevissza kenték petróleummal. Azt mondták ettől es elmegy. A gelesztát A  disznyók  megettek  mindenféle  ganyét. A kutyának  a ganyéját, meg úgy a gyepről szedték fel. Úgy nevezték nálunk, hogy borsósdisznó.

A bélférgesség tünetei

Ha megette azt a borsós húst, akkor mán elkapta, ami gyakori dolog vót. De azért levágták a faluba, csak olyan formába,  hogy azt cerna féreg ki kellett sütni. De mikor sütötték a belfereg tojas, vagy a  lábasba,  az úgy pattogott, cerna féreg a hús még ki  jes ugrott a lábosból.

Andrásfalva -         Pántlikageleszta? S utána a  negyedik napon szilvapálinkát inni s berugni. Ettől elmenyen. Gelesztamagot a patikából vettek. Olyan vót mind a köménmag.

cerna féreg megtisztítása a férgektől az ellenség által

Káposzta lébe tették azt felmelegítették, s azt itták. Gyermekeknek a   gelesztamagot megtörték,  s  cerna féreg esszekeverték,   s  avval  felnyalatták. S  ez  elhajtotta  a gelesztát. Istensegíts -         Féreg, giliszta.

Kukacok a gyerekkakiban? Csak semmi pánik, így kezeld!

A giliszta üzés. Van külön geleszta is, és van pántika geleszta is? Ezt  a  pántikagelesztát úgy csinálták, S  arra a szagra kijött a pántikageleszta. Vót ami kijött, ha  nem mind, de jött ki belőlle. Az édestejnek a szagjára. Odatették a lábos feli, vaj  amibe megforralták a tejet, és úgy az jött ki belőle. Kicsúszott cerna féreg száján.

cerna féreg

S ezzel gyógyították. S hát… - aszongya -  mit  csináljon? Jaj, jaj, jaj! Én  nem tudom! Megfogta ő, Egy  fél méterné vót - aszongya,  mit  kiszakasztott ő.

Mit kell tudni a veszélyes cérnaféregről?

Az a pántikageleszta lapos, s csíkos. Hát minden emberbe van pántikageleszta. Mindig éhes es, az feléli. Az feléli, amit eszik, Vót másik geleszta is. Az  ellen  vettünk  elyen  gelesztamagot.

Azt szokták a patikába  venni.

  1. Létrehozva:
  2. Cestode férgek kezelése
  3. Sáfár Zsófia Mássz velünk a Himalájában!
  4. Férgek egy gyomorban hányó gyomorban
  5. Mit kell tudni a veszélyes cérnaféregről? | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál
  6. Horváth Balázs, általános orvos A cérnagiliszta gyakran alig észrevehető a fertőzöttek számára, csupán az éjszaka jelentkező végbéltáji viszketés hívhatja fel a figyelmet a bélgilisztára.
  7. Cérnagiliszta-betegség - Éjszaka jelentkező végbéltáji viszketés

Ezt a gelesztamagot  káposztalébe tették Osztán  vagy  a  száján,  vagy  pedig akárhogy, S  osztán  így  jött ki belőle. S én szőttem a pokrócot, bravecto szivfereg 50 métert az apácáknak a kórházba.

Bélférgesség tünetei és kezelése a gyerekeknél

S mondom neki, hogy nem tudnának adni nekem valami gyógyszert. Mondom…, a gyerekek teli vannak gilisztával.

cerna féreg természetes hazai vastagbél méregtelenítő

S hát el es futott egy nővér, s hozott, de csak két-két szemet hozott. S kétszer odaadtam nekik,  s huszonötöt emésztett egyszerre, huszonötöt, s a másik is vaj huszonötöt. Ezt mivel próbálták elüzni? Cerna féreg geleszta egy gyermeknek s örökké fájt a gyomra. S kapta a gyerek… -         Cerna féreg éves vót, s kaparta örökké a hasát. S azt mongya egy öregasszon: -         Te, mért kaparja ez a gyerek örökké a hasát?

cerna féreg paraziták típusai és kezelése

S aszongya: -         …hát nem tudom mi van a hasával. Aszongya: -         Keserűsót  kell  venni, s belétenni vízbe,  s meg kell itatni.

Frissítve: Lektor: dr.

A gyereknek semmi baja nem lett. Ezt biztos tudom. Még a sósvíz is használt a gelesztáknak.

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Hanem  gondoltam én mindig, hogy a gyenge koszttól kapja a gyerek a gelesztát. Vagy  lehet, hogy az anyának a teje igen zsíros. A  szomszédomban  vót … Kozsán Anna 40 éves vót. Cerna féreg mindig  jött  oda, cerna féreg anyámnak mondja: -         Ángyi, - aszongya - meg kell  bolonduljak.

Hát   mit   csináljak? Egy hétig ne egyél  semmit. Végy  sós heringet, …tiszta sós heringet, s magára  edd  meg,  s  káposzta… - sós káposztalevet… -         …hát aszongya: Meg kell haljak attól…, - cerna féreg - sose bírtam.

Hogyan alakul ki a szívférgesség? Nézd meg filmünket, mi történhet egy szúnyogcsípéssel!

Mikor ezt elvégezte, azt egy  hétig  ezt  ette, semmi egyebet, semmit, még vizet se cerna féreg. Csak tiszta  káposztalevet… Egyszer  másnap reggel kijő s leül egy bilire - s  kiemésztette s kimosta, s odahozta  nálunk, mert… - a izé  - ángya vót. S tudja hány méter vót? Hét  méter…!

Cérnagiliszta-betegség - Éjszaka jelentkező végbéltáji viszketés

Lemérték az öregasszonyok métervel. Az egész elment, többet sohase vót neki baja.

gyógyszerek a giardiasis ellen

Jött ki a száján es… Vót olyan, hogy jött ki a száján es…Az édestejnek … - úgy,  ahogy megpárolták…, jött ki a száján es… De az  csúnya  vót. Aszondták örökké…, olyan lapos vót. S egyszer a nagyanyám felvett a hátára, s úgy felfelé vótam, s megnyomtam a hasamot, s a nyakát megtőtöttem cerna féreg Egy árva gyerek a világon mindenen keresztül mennyen.

Bélférgek, bélférgesség

Úgy szedték ki az orromon, szájomon mindenütt. Osztán  csak  akkor  tudott  a  gilisztától a hasam megtérni, - …a giliszták akkor hattak békit a hasamnak, mikor édeset, valami tejeskávét ittam.

Egészség Mit kell tudni a veszélyes cérnaféregről? A legelterjedtebb parazita, amely megkeseríti az ember életét.

Kilenc éves vótam…, - vagy hiszik vagy nem, …szégyen nem szégyen,  de  elmesélem. Úgy ettek a giliszták,  hogy - annyi vót bennem,  olyan vót mind a korpa… - elyen fijacskák ne Osztán az anyám panaszkodott,  s  aszonták: -         Méhmézbe a gilisztamagot keverje bele, tegye fel a kályha tetejire…, három nap s három éjjen ott legyen, s utánna  éhgyomorra etesse meg velem.

Igy pusztították ki belőlem a gilisztát.

Bélféreg: okok, tünetek, kezelés

Édesanyám meghalt másfél éves koromba, de, hogy megszült a   világra, csak szógáló cerna féreg. Józseffalva -         Geleszta.

Cukrot ne egyék, és kenyeret se. A fokhagyma meg a hagyma erőst jó. A beteg meggyógyult tőle. Székelykeve -       Giliszta. Giliszta pántikageleszta,  vagy  szallaggiliszta,  - …ahogy mondják. Azt… - nem szabad  cerna féreg enni. Ánis-teát kell főzni, bors és egy szegfüszeget beletenni.

Lásd még